Magyar English

Üzenet

Fényképezőgép "A család az emberi együttélés csodás találmánya, a társadalom alapja. A családban születnek a legfontosabb szeretetkapcsolatok. A legfőbb jellemzője az ÉN helyett a MI elfogadása: a te gondod az én gondom, a te örömöd az én örömöm is. Egymás elviselése a szeretetben. Feltétele a folyamatos, a gondoskodó figyelem, amely sokféle módon veszi körül azokat, akik együtt élnek." (Gelencsér Katalin)

Üzenet rovatunkban minden hónapban egy-egy NOE tag írja le gondolatait a családról, a gyermekvállalásról, a nagycsaládos létről.

Színessé teszi az életünket!

Azt szeretjük a nagy családban, hogy színessé teszi az életünket.
Most ezekből a színfoltokból szeretnénk néhanyat bemutatni. 
 
Homokszürke
 
Nekünk a legnagyobb öröm az, amikor közösen játszhatunk, dolgozhatunk, tanulhatunk, építhetünk. Sajnos mi az ilyet sosem tudjuk előre megtervezni, legfeljebb csak időt hagyhatunk rá. Aztán valamikor összejön: Ferkó lesz a markoló a lapáttal, Klári kitalálja, hogy ő a kiralylany, aki a hintóban fog utazni, Gitti pedig a parazsat evő paripa. És máris nem nekem kell egyedül betalicskáznom a homokot a teraszra. De sajnos olyan is van, hogy nem jön össze: nincs kedve, szálka megy a kezébe, felmegy a láza vagy éppen én nem érek rá.  


 
Gesztenyevörös
 
Családunkban időről időre fellépnek konfliktusok. Van aki szemből támad és olyan is van, aki hátulról. Van aki karddal, van aki lándzsával vagy buzogánnyal. Mind az ötünknek megvan a saját, korához és neméhez illő fegyvere, ám a fegyverek sokszor nem bizonyulnak igazán hatásosnak. Amikor felvesszük a harcot, próbálunk arra figyelni, hogy ne csak a saját buzogányunkat lengessük, hanem igyekezzünk azokat az eszközöket megtalálni, ami az adott helyzetben békéhez vezet. Ez igen nehéz feladat, többek között azért, mert sajnos a fegyverek is folyamatosan változnak...
 


Aranybarna
 
Közeledik a karácsony, indulhat a mézeskalácsgyártás! Puha, illatos, édes és nagy-nagy szeretettel készítik. Már egész kiskoromban gyúrtam, szaggattam Anyukám oldalán, aztán csodálattal lestem, ahogy nővéreim díszítik, és élvezettel faltuk bátyámmal a kevésbé sikeres darabokat. Később egész éjszakákon át díszítettük, együtt az öt testvér, beszélgetve, nevetgélve, míg az egész konyhát beterítették a csillagok és szívek. Anyukám kis csomagokat készített az ismerős egyedülálló néniknek, bácsiknak mézeskalácsból, beigliből, amit aztán karácsony napján mi gyerekek vittünk el hozzájuk, miközben otthon dolgoztak az angyalok. Ma is minden évben, karácsony közeledtével előkerülnek a mézeskalácsformák. Kis (és egyre nagyobb) kezek gyúrják, szaggatják, díszítik és eszik. És minden évben átjönnek nagynénik, unokatestvérek, nagymamák, hogy együtt díszíthessünk, nevethessünk, mert a közös alkotás összetartja a családot.


Újfalussy Balázs és Dóri
Budapest
NOE-FON
noe-fon
Eseménynaptár
Nap képe
Nap idézete

Az igazi szeretet önmagával megelégedett. Jutalma az, aki szeret. (Szent Bernát)

Tagegyesület kereső

Írja be a keresett település nevét!

Keresés

Támogatóink

Vodafone Nagy család - kis lábnyom Új Magyarország fejlesztési terv Széchenyi terv Magyar Élelmiszerbank Egyesülete Fővárosi Vízművek Zrt.