Magyar English

Üzenet

Fényképezőgép "A család az emberi együttélés csodás találmánya, a társadalom alapja. A családban születnek a legfontosabb szeretetkapcsolatok. A legfőbb jellemzője az ÉN helyett a MI elfogadása: a te gondod az én gondom, a te örömöd az én örömöm is. Egymás elviselése a szeretetben. Feltétele a folyamatos, a gondoskodó figyelem, amely sokféle módon veszi körül azokat, akik együtt élnek." (Gelencsér Katalin)

Üzenet rovatunkban minden hónapban egy-egy NOE tag írja le gondolatait a családról, a gyermekvállalásról, a nagycsaládos létről.

Csak egy történet

Nem készültünk nagycsaládosnak, csakúgy megtörtént velünk.

20 éve kezdődött a történet, részemről egy válás után. 3 év " összemelegedés" után szerettünk volna gyermeket vállalni, ami nem volt zökkenőmentes.  Természetgyógyászhoz fordultunk, majd némi várakozás után együttlétünk 6. évében született meg legnagyobb fiúnk. Az első pillanattól kezdve tudtuk ez az érzés, "szülőnek lenni", semmihez sem fogható. Erős akaratú vörös hajú fiúcskánk egyre cseperedett, s egyre jobban éreztük szüksége van egy testvérre, hogy tanuljon türelmet, ne legyen egyedül a világban, s ha már veszekszik valakivel, akkor sem unatkozik.



Második babánk már kicsit könnyebben jött, de még mindig "külső", természetgyógyász segítséggel. Pici barna fiunk születésével megjelent a családban a Szelídség és az Együttműködés.

Ezután bárhol jártunk, megkaptuk a kérdést: Harmadik?
Mi csak mosolyogtunk, s csak az orrunk alá dünnyögtünk: Ha lesz magától….
S lám szinte varázsütésre érkezett kislányunk s vele a Mosoly és a Kitartás. Így került egyensúlyba a családi mérleg.

Már csak egy otthonra volt szükségünk, ahhoz, hogy kiszakadjunk a város terhes zajából.
Életünk legjobb döntését hoztuk akkor, amikor egy falu külterületén lévő vályogházat megvettük, nagy kerttel, fákkal.



Hosszú évek nehézségei után lassan itt értünk családdá, tanultunk, tanulunk újra és újra  egymással bánni, figyelni, élvezni a közös együttlétet.
Nekünk ehhez sok idő kellett, nagy tér, levegő, s a természet közelsége. A kert, a fák, a tágas pusztaság....
Hisszük azt, hogy még sok lecke van hátra kitartásból, türelemből, játékból és nevetésből és boldoggá tesz a tudat, ennek az útnak még csak a közepén járunk.
 
Nógrádiné Szabó Ildikó és Nógrádi Gábor
Zsombó
NOE-FON
noe-fon
Eseménynaptár
Nap képe
Nap idézete

Az igazi szeretet önmagával megelégedett. Jutalma az, aki szeret. (Szent Bernát)

Tagegyesület kereső

Írja be a keresett település nevét!

Keresés

Támogatóink

Vodafone Nagy család - kis lábnyom Új Magyarország fejlesztési terv Széchenyi terv Magyar Élelmiszerbank Egyesülete Fővárosi Vízművek Zrt.