Tanácsadás

 

Jogsegélyszolgálat


A NOE ingyenes jogsegélyszolgálatot tart fenn – jogász végzettségű tagjai önkéntes munkája adja ehhez az alapot. A NOE jogsegélyszolgálatára előzetesen be kell jelentkezni a (061)-235-0945 telefonszámon.
 
A lehetséges időpontok a következők: Minden hónap első péntek: 11:00, 11:30, 12:00, 12:30 Minden hónap harmadik szerda: 15:00, 15:30, 16:00 Minden hónap harmadik péntek: 11:00, 11:30, 12:00, 12:30 Jogászaink jogi képviseletet nem vállalnak!
 
Amennyiben írásban szeretne jogi segítséget kérni, kérjük, írjon a noe@noe.hu címre; az e-mail tárgyába írja a jogsegély szót!
 

Otthonteremtési tanácsadás


Ez a tanácsadás a NOE érdekvédelmi munkájának egyik meghatározó része, hiszen az otthon a családok életének alapvető feltétele. Főbb munkaterületeink: tényleges tanácsadás, valamint a lakáspolitikával összefüggő feladatok ellátása.

Az otthonteremtéssel kapcsolatban folyamatosan, az ország különböző részeiből érkeznek hozzánk levelek, telefonok, és e-mail üzenetek. Elgondolkoztató, és nem jó jel, hogy fokozatosan, csökken az otthonok építésére vonatkozó műszaki vagy egyéb tanácskérés, és annál több az otthonok elvesztésével, elárverezésével kapcsolatos kétségbeesett jelzés, melynek vége sok esetben a család szétesése. Külön csoportot alkotnak azok a reményvesztett gyermekes családok, akiknek még sohasem volt otthonuk, s most drága, rosszminőségű, egészségtelen és bizonytalan albérletben, magánszemélytől – sokszor írott szerződés nélkül - bérelt lakásban élnek. Számukra megfelelő mennyiségű és minőségű, alacsony bérű szociális önkormányzati bérlakás biztosítása – lenne- a megoldás.

Minden hozzánk eljuttatott kérdéssel érdemben foglalkozunk, és a családok érdekében, szükség esetén, megkeressük az illetékes Családsegítő Szolgálatot, Önkormányzatot vagy egyéb szervezetet is.

Tanácsadásra jelentkezés: noe@noe.hu
 

Nevelési tanácsadás


Szívesen segítünk hátrányos helyzetű családok problémás gyermekeinek nevelési, beilleszkedési és tanulási zavarainak kezelésében. Szükség esetén tájékoztatjuk a szülőket, hol és milyen jellegű egyéb tanácsadást vehetnek még igénybe, hol találnak olyan szakembereket, akik a speciális problémákkal foglalkoznak. Levelükre minden esetben válaszolunk.

Jelentkezni lehet: 317-45-63 vagy noe@noe.hu.

A megbeszélt időpontban a NOE Titkárságon (1056 Budapest, Március 15. tér 8.) a kedves szülők és a gyermek rendelkezésére állunk.


Logopédiai tanácsadás

Beszédfejlődéssel és az olvasást-írást érintő nehézségekkel kapcsolatban is tudunk segíteni. Levelüket a noe@noe.hu címre küldjék, s tárgyba írják be a ’logopédus’ szót.

 

Fogyasztóvédelmi jogsegély szolgálat


Várjuk mindazokat a kérdéseket, panaszokat, amelyek bármely termék vagy szolgáltatás vásárlása során, vagy azzal kapcsolatban tett minőségi vagy egyéb kifogás esetén merülnek fel. Várjuk az ezekkel kapcsolatos elméleti, vagy jövőbeli jogügyletekre vonatkozó kérdéseket is, melyeket igyekszünk kellő utánjárással megválaszolni.

Jelentkezni lehet: 317-56-63 vagy noe@noe.hu.

NOE fogyasztóvédelmi jogsegélye
 

Pályázati tanácsadás


Pályázati tanácsadás keretében szívesen nyújtunk segítséget egyesületeinknek, csoportjainknak a pályázati anyag összeállításában, elszámolásában. Rendelkezésre állunk előre egyeztetett időpontban a Titkárság irodájában: Budapest, Március 15. tér 8. szám alatt.

Jelentkezni lehet Rónai Viktóriánál (317-45-63 vagy ronai.viktoria@noe.hu)