Magyar English

Termelőkkel a családokért

2013 darab gondosan összeállított csomag könnyíti meg a nehéz sorsú családok karácsonyi készülődését az EMMI Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága támogatásával.
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Magyarország hét régiójában osztja szét a csomagokat elsősorban nagycsaládosok, illetve az egyszülős családok között.
 
A „Termelőkkel a családokért” elnevezésű program keretében több mint 50 tonna élelmiszert, 2013 darab élelmiszercsomagot adományoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rászoruló családoknak. A közel 20 millió forintos adományt a Magyar Piac Szövetkezet szervezésében magyar gazdák termékeiből a szövetkezet és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) önkéntesei állították össze.
 
Az akcióval a Magyar Piac Szövetkezet közreműködése nyomán kizárólag magyar gazdák által termelt és feldolgozott, minőségi és magyar élelmiszerek kerülnek felajánlásra: többek között alma, krumpli, hagyma, szalámi, zsír, liszt, tészta, tojás, almalé könnyíti meg a családok karácsonyi készülődését.
 
Az élelmiszer csomag értéke családonként 6500 forint. Az egyesület önkéntesei különös hangsúlyt helyeznek arra, hogy az élelmiszercsomagok olyan rászoruló családokhoz kerüljenek, melyek fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek, ahol egy szülő neveli a gyermekeket vagy a szülő munkanélküli, illetve, ahol a család nagyon alacsony jövedelemből él.
 
Az első csomagokat 2013. december 11-én 11 órakor, a szigetszentmiklósi raktárbázison adja át a családoknak Soltész Miklós, szociális-, és családügyi államtitkár. Az alkalmon részt vesz Konrád Istvánné, a Magyar Piac Szövetkezet elnöke, valamint Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke is.
 
A NOE 26 éve szolgálja a családok érdekeit. Az egyesület működésével éves szinten több ezer család életét igyekszik segíteni.
 
Budapest, 2013. december 11.
 
 
 
Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöksége nevében

Csatolmány

letöltés

NOE-FON
noe-fon
Eseménynaptár
Nap képe
Nap idézete

Az igazi szeretet önmagával megelégedett. Jutalma az, aki szeret. (Szent Bernát)

Tagegyesület kereső

Írja be a keresett település nevét!

Keresés

Támogatóink

Vodafone Nagy család - kis lábnyom Új Magyarország fejlesztési terv Széchenyi terv Magyar Élelmiszerbank Egyesülete Fővárosi Vízművek Zrt.