Magyar termelőkkel a családokért

Több mint 70 tonna élelmiszert, 2012 darab egyenként 35 kg-os élelmiszercsomagot osztott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Piac Szövetkezettel és a NOE-val együttműködésben.
A 20 millió forint értéket is meghaladó adományt a Magyar Piac Szövetkezet szervezésében magyar gazdák termékeiből a szövetkezet és egyesületünk önkéntesei állították össze. A családok a NOE régióközpontjain keresztül kerültek kiválasztásra. Fontosnak éreztük, hogy az élelmiszercsomagok valóban rászoruló családokhoz kerüljenek, pl. olyanokhoz, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, ahol egy szülő neveli a gyermekeket vagy a szülő munkanélküli, illetve, ahol a család nagyon alacsony jövedelemből él.

Minden család 10 ezer forint értékű adományt kapott, mely 3 kg lisztet, 1 kg mézet, fűszereket, 3 kg tésztát, csülköt, 1, 5 kg tokaszalonnát, 2 l szörpöt, 1 kg zsírt, 15 tábla csokoládét, 20 tojást, 25 dkg kolbászt, 10 kg burgonyát, 5 kg hagymát és 5 kg almát tartalmazott.

Az adományok a Budapesten és közelében élő családszervezetek képviselői és családjaik számára december 12-én, Szigetszentmiklós Iparterületén, a Sum és Társa raktáránál Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Konrád Istvánné, a Magyar Piac Szövetkezet elnöke és Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE főtitkára által kerültek átadásra. Egyesületünk hét régiójába pedig a napokban kamionokkal kerül majd kiszállításra régiónként 251 csomag.

Sok család hozott magával gyereket az átadásra, akik az élelmiszercsomagok közötti labirintusban szaladgáltak, bújócskáztak. Szendvicsekkel, kakaóval, teával és Túró Rudival vendégeltük meg a helyszínre érkezőket, vidám hangulatban telt el a délelőtt.

Az eseményről készült sajtóanyagokat a következő linkeken tekinthetitek meg:
http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-csaladi-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/magyar-termelokkel-a-csaladokert

http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/12/12/20/MTV_Hirado_2012_december_12_19_30.aspx

http://hir.tv/belfold-1/magyar-termelokkel-a-csaladokert-1