FELHÍVÁS

Februárban induló képzésünkre várjuk önkéntes feladatot vállaló szülő és nagyszülőtársak jelentkezését.
Kedves Nagycsaládos Társaim!

Az Otthon Segítünk Alapítvány életéről és eredményeiről szóló beszámolókkal újra és újra találkozhattatok a NOE Levelekben. Akik többet szeretnének tudni az OSA-ról, azoknak érdemes viszont a www.otthonsegitunk.hu oldalra látogatni. A Szolgálatok hálózatát 2012-ben is szeretnénk tovább erősíteni. Egyes szolgálatok vezetői mellé keresünk szervező társakat, hogy a tevékenységet hatékonyabban tudják végezni, másrészt új szolgálatokat szeretnénk indítani, hogy előbb-utóbb minden megyeszékhelyen és a nagyobb városokban segítséget tudjunk nyújtani a kisgyerekes családoknak. Bár mindannyian világosan látjuk, hogy nagy a munkanélküliség és egyre kevesebb az önkéntességre fordítható idő és energia, az Otthon Segítünk azonban a régi és az újabb csapattagok lelkesedéséből mégis működik, elismertsége egyre nő. Az Alapítvány 2010-ben megnyerte a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Hálózati Tanulásért díjat. Tapasztalatunk szerint nem csak a családok nyernek azáltal, hogy melléjük állunk, hanem a képzés, a nálunk végzett önkéntes tevékenység, a közösségbe kerülés, a nemzetközi tapasztalatok megszerzésének lehetősége lendületet, megerősítést ad önkénteseinknek is. Mindez megmutatkozik saját életük pozitív alakulásában, kinyílnak, munkahelyet találnak, vagy éppen intenzív tanulásba kezdenek.

A februárban induló képzésünkre várjuk olyan emberi problémákra érzékeny szülő- és nagyszülőtársak jelentkezését, akik legalább érettségivel rendelkeznek, szeretik az új kihívásokat, szívesen tanulnak és vállalják, hogy a kisgyerekes családok segítése érdekében a helyi szolgálatokat megszervezik, vagy a már működő szolgálatok munkájába aktívan bekapcsolódnak. Mivel ez a tevékenység hol kicsit több, hol kicsit kevesebb, de átlagosan heti néhány órás elfoglaltságot jelent, a saját család támogatása rendkívül fontos.

A felhívás nem csak NOE tagoknak szól, ha ismeretségi körötökben van olyan szülő, akit ez a fajta tevékenység komolyan érdekel, kérlek, ajánljátok figyelmébe.

A jelentkezéseket minél előbb, de legkésőbb február 12-ig várjuk. A képzés öt hosszú hétvégét vesz igénybe, péntek délutántól vasárnap délig, de nem egymást követő heteken, ami egy bentlakásos tréninggel záródik. Mindezért hozzájárulásként 6000 Ft-os regisztrációs díjat kell fizetni, amivel az induló helyi szolgálatok költségeit tudjuk majd csökkenteni.

Akik úgy érzik, hogy van egy-két olyan évük, amibe még ez a tevékenység belefér és úgy gondolják, hogy szívesen belevágnak e nagy kalandba, egy rövid önéletrajzot és egy néhány mondatos motivációs levelet küldjenek a gyors kapcsolatfelvétel és értesítés érdekében elsősorban e-mailben (otthonsegitunk@webdream.hu), a telefonszámok és a cím feltüntetésével. Természetesen hagyományos levélben küldött jelentkezésre is van lehetőség, levelezési címünk: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10. A képzéssel, tevékenységgel kapcsolatos bármi kérdésetekre Varga Anikóval és Lukácsné Kassay Krisztinával együtt szívesen válaszolunk e mailben vagy telefonon (365 1436, 0620 299 0672). A jelentkezőket szeretettel várjuk, a képzés indulása előtt egy ismerkedő beszélgetésre hívjuk.

Lehőcz Monika

Otthon Segítünk Alapítvány